خبرگزاری مهر- گروه استانها: آذربایجان غربی یکی از استانهایی در کشور به شمار میرود که بازیگر اول اقتصادی در آن، بخش کشاورزی و البته خدماتی نظیر تجارت و شاخههای آن است و از دیرباز، به عنوان استانی صنعتی شناخته نشده است.
از سالهای طولانی گذشته که صنعت در کشور شکل گرفته و در استانهای مختلف ریشه دوانده، آذربایجان غربی با وجود دارا بودن ظرفیتهای بسیار خوب در حوزه توسعه صنعتی، نتوانسته در این خصوص توفیق زیادی به دست آورد و در حال حاضر، یکی از کمترین آمار مربوط به اشتغال در استان به بخش صنعت اختصاص دارد.
همین صنایع کم و عمدتاً در داخل شهرکهای صنعتی نیز در سالهای گذشته متأثر از وضعیت اقتصادی در کشور و برخی مشکلات و موانع پیش رو به ویژه در حوزه تحریم بوده و در بسیاری موارد یا میزان کارکرد و فعالیت خود را کم کرده و یا حتی، نتوانستهاند دوام بیاورند و راکد یا تعطیل شدهاند.
بخش خصوصی در آذربایجان غربی قدرتمند نیست
استاندار آذربایجانغربی عصر یکشنبه در جلسه کمیته احیای واحدهای تولیدی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بخش خصوصی در این استان قدرتمند نیست، گفت: وظیفه ما است که این بخش را قدرتمند کرده و زمینه را برای ارتقای فعالیتهای فعالان این حوزه فراهم کنیم.
محمدصادق معتمدیان افزود: مهیا کردن زیرساختهای لازم برای بخش تولید در استان، تسهیل کار برای فعالان این حوزه البته با رعایت کامل قانون، استفاده از ظرفیت همه نهادها برای کمک به تولیدگران و اجرای مصوباتی برای رفع مشکلات تسهیلاتی، بیمهای و مالیاتی و بخشهای دیگر از جمله اقداماتی است که باید برای کمک به فعالان صنعتی استان صورت گیرد.
وی از نگاه ویژه دولت سیزدهم به رفع مشکلات بخشهای مختلف به ویژه در استانها خبر داد و اظهار کرد: در این راستا کمیتهای برای تفویض اختیار به استانها در برخی حوزهها در دولت تشکیل شده که مدیریت آذربایجان غربی هم یک عضو این کمیته بوده و قرار است پیشنهادهایی به این کمیته ارائه شود.
استاندار آذربایجانغربی با انتقاد از کارشناس محور بودن رویههای بررسی پروندهها در دستگاههای اجرایی و بانکها یادآور شد: باید این روند تغییر کرده و کارشناسی محور باشد و خود مدیران هم باید کارشناس ارشد در حوزههای کاری خود باشند.
معتمدیان با تاکید بر اینکه همه مدیران پای کار هستند و برای توسعه استان همراهی میکنند، اضافه کرد: البته در مدیریت برخی واحدهای تولیدی استان مشکلاتی داریم که باید در این خصوص مشاورههای لازم از سوی نهادهای مسؤول ارائه شود.
باید در ۲ ماه آینده آمار دقیق واحدهای تولیدی آذربایجان غربی به روز شود
وی با بیان اینکه مشکل آمار درباره واحدهای تولیدی فعال، راکد و نیمه فعال استان وجود دارد، گفت: باید طی دو ماه آینده آمارگیری برای بررسی دقیق واحدهای تولیدی در استان انجام و دادهها در این بخش به روز شود.
معتمدیان تاکید کرد: همچنین اولویت بندی واحدهای نیازمند کمک باید در دستور کار بوده و عارضهها و عوامل رکود واحدها هم باید به صورت دقیق احصا شود.
استاندار آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی در تملک بانکها نباید تعطیل باشند، ادامه داد: سهم زیرساختها، وجود مشکل با بیمه تأمین اجتماعی و امور مالیاتی در بین مشکلات واحدهای تولیدی هم باید مشخص شود.
معتمدیان با قدردانی از زحمات تیم اقتصادی استان برای مهیا کردن زمینههای توسعه آذربایجان غربی افزود: زمینه سازی برای حضور هلدینگ های بزرگ در مسیر توسعه استان، تفاهم با شستا، ستاد اجرایی فرمان امام و دیگر نهادهای مشابه، رفع گیرهایی که سالها در جلو راه سرمایه گذاری در استان بوده از جمله کارهایی بوده که صورت گرفته و تمایل برای سرمایه گذاری در استان افزایش داده است.
فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در آذربایجان غربی
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با اشاره به انجام ۷۰ مورد بازدید از واحدهای تولیدی در کمیته حمایت قضائی از تولید استان گفت: در این بازدیدها ۶۰ پرونده حمایتی تشکیل و ۱۸۰ مصوبه صورت گرفته است.
ناصر عتباتی نیز در این جلسه افزود: باید توجه داشت که آسیبهای اجتماعی عمدتاً اقتصاد پایه هستند و باید زمینه بهبود وضعیت اقتصادی با استفاده از همه ابزارها فراهم شود
وی با قدردانی از بازدیدهای بسیار خوب صورت گرفته در قالب یکشنبههای تولید اضافه کرد: انتظار داریم که بدنه اجرایی و عملیاتی، دستورات و مصوبات این بازدیدها را اجرایی کنند تا زمینه ارتقای اعتماد و امید در جامعه فراهم شود.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با اشاره به فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در استان اظهار کرد: باید در روان سازی صادرات اهتمام ویژه ای صورت گیرد تا بتوانیم شاخصهای تجاری را بیش از پیش ارتقا ببخشیم.
عتباتی با بیان اینکه در کنار رفع مشکلات، در پیشگیری از بروز مشکلات واحدهای تولیدی هم باید اهتمام ویژه ای صورت گیرد، گفت: دستگاه قضا اگر در مسیر رفع موانع تولید با کارشکنی یا کمکاری عمدی مواجه شود، از اهرمهای قضائی استفاده خواهد کرد.
شناسایی ۶۱۴ واحد غیرفعال صنعتی در آذربایجان غربی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی هم با ارائه گزارشی از وضعیت واحدهای صنعتی استان افزود: دو هزار و هفت بنگاه اقتصادی در استان داریم که از این تعداد ۶۱۴ واحد غیرفعال است.
عبدالحمید سرتیپی با بیان اینکه از این تعداد هم ۲۰۵ واحد برچیده شده یا غیرقابل احیا هستند، اظهار کرد: طی بررسیهای اولیه حدود ۶۰۰ واحد تولیدی صنعتی در حالت نیمه فعال و راکد قرار دارند که پس از بررسیهای دقیق در خصوص این واحدها مشخص شد ۴۱۰ واحد قابلیت احیا و بازگردانی به چرخه تولید را دارند.
وی اظهار کرد: در سال جاری ۵۶ واحد صنعتی در استان احیا شده که ۱۴ واحد در خارج از شهرکها و ۴۲ واحد در داخل شهرکهای صنعتی هستند.
مدیرکل اطلاعات استان نیز با بیان اهمیت ساماندهی واحدهای تولیدی گفت: تکلیف ۴۰۰ واحد تولیدی استان که قابلیت احیا ندارند باید مشخص شود و در آمارها این تعداد دخالت داده نشود.
وی افزود: احیای واحدهای راکد و اشتغالزایی ضروری است و ظرف آینده نزدیک باید واحدها احیا شود و از ۳۰ معدن استان که قابلیت سرمایه گذاری و احیا دارد باید معادنی که بازده اقتصادی دارد شناسایی شود.
در این جلسه در خصوص آخرین وضعیت مشکلات واحدهای تولیدی در استان بحث و تبادل نظر شد.
نظر شما